Gezondheidsvoordelen van kokoswater

 

De keuze voor kokoswater als basis van al onze mocktails is er eentje die bewust gemaakt is. Niet alleen is de smaak heerlijk fris en waan je je direct in tropische (vakantie)oorden, ook is het nog eens hartstikke gezond voor je. Het was des te meer reden voor ons om het te verwerken in alle Be-Mocktails, waardoor ze perfect aansluiten bij jouw gezonde levensstijl.

Toch krijgen we nog regelmatig de vraag waarom kokoswater dan zoveel beter is. Gelukkig zijn er inmiddels veel onderzoeken geweest die dit helemaal uitgezocht hebben.

  1. Kokoswater hydrateert beter dan water

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: kokoswater is een beter middel om je vochtbalans op peil te houden dan water! Hoe dit komt? Er zitten veel gezonde elektrolyten in, zoals kalium, magnesium en natrium. Deze mineralen reguleren de vochtbalans in onze lichaamscellen en zorgen ervoor dat ze goed blijven functioneren. Tel hier nog de antioxidanten die kokoswater rijk is bij op en je hebt een wonderdrankje in handen!

  1. Laag in calorieën

Goed, het scoort niet zo laag in calorieën als een glas water, maar het komt er erg dicht bij in de buurt! Voor iedere 100 ml kokoswater die je drinkt, krijg je slechts 18 calorieën binnen. Een enorm verschil met andere drankjes, zoals fruitsap of frisdrank. Tegelijkertijd zit het vol met stofjes die je een verzadigd gevoel geven, waardoor je minder snel geneigd bent naar andere zoete dranken of snacks te grijpen.

  1. Goed voor je huid

Het is geen toeval dat veel van je favoriete crèmes en schoonheidsproducten kokos bevatten. Zo schijnt de vrucht van de kokosnoot erg geschikt zijn voor het behandelen van allerlei huidproblemen, zoals acné. Door het direct op de huid te smeren óf door het in te nemen – bijvoorbeeld in de vorm van kokoswater! – pak je oneffenheden aan, verbeter je je teint, en breng je extra vocht in in je huid. Als dat je niet een stralend uiterlijk geeft!

  1. Sterkere spieren

Op zoek naar een goed drankje voor na het sporten? Ook dan is het aan te raden om voor kokoswater te kiezen. Door de unieke combinatie van mineralen en vitamines die je erin vindt, worden je spieren getriggerd om beter samen te trekken en sneller te herstellen na inspanning. Ook helpt het bij het leveren van energie aan de spieren door eiwitten en glycogeen aan te maken. Zo ben je sneller weer zo goed als nieuw!

  1. Helpt bij gezondheidsproblemen

Ook voor een wijd uiteenlopende hoeveelheid gezondheidsproblemen wordt kokoswater inmiddels aangeprezen als een goed middeltje. Zo kan het helpen om nierstenen te voorkomen, door het verminderen van de hoeveelheid kristallen in urine. Daarnaast is het goed voor je hart, door het verlagen van je cholesterol en bloeddruk. Het verbetert verder ook de bloedsuikerspiegel, wat weer gunstig is voor diabetici. Er wordt inmiddels ook voorzichtig geclaimd dat het in staat is om trombose te voorkomen, door de vorming van bloedproppen tegen te gaan.

Concluderend

De lijst met gezondheidsvoordelen van kokoswater is lang en indrukwekkend. Des te meer reden om te geloven dat het niet alleen lekker is, maar ook nog eens erg goed voor je lichaam! Dit maakt het dé ideale basis voor een overheerlijke, luxe mocktail. Benieuwd naar welke natuurlijke ingrediënten er nog meer in onze mocktails zitten? Bekijk dan alle onze mocktails

Bekijk onze mocktail recepten

Be Alive Mocktail
Be Grateful Mocktail
Be Beautiful Mocktail